- Gaby and the Guns
Hyllade, älskade och omtalade. Bandet har blivit uppmärksammat i allt från New York-baserade "Nylon Magazine" till visprogrammet "Felicia" i P2. Vintern 2010 vann Gaby and the Guns Nöjesguidens musikpris. Tjugohundranio stegade Gaby and the Guns in på musikscenen och fick lysande recensioner. Debutalbumet "Rygg mot Rygg" beskrivs som en samling originella poplåtar som får dig att skratta, gråta, tänka, andas och leva. Musiken beskrivs ofta som "folk", en blandning av pop, country, surf, och fransk visa. Alltid med texterna i centrum.
Gaby and the Guns har vuxit under våren tjugohundratio och består idag av Gaby Ryd (sång piano), Jens Almqvist (bas, gitarr), David Calgaro (gitarr) och Fabian Ris Lundblad (trummor). Gaby och Jens utgör precis som tidigare bandets kreativa nav och låtskrivarduo, men tillsammans med David och Fabian har bandet blommat ut till en vildare, härligare och starkare upplevelse.
- Bordun
Skärande kristallklar, häftigt kokande, djupt drömmande. Med både glädje och allvar spelar Bordun dynamisk folkmusik där lugnet ger utrymme åt infall och improvisation. Har man borduner med sig i bagaget känns avståndet mellan Sverige och Irland kort.
I Umeå hösten 2005 såddes fröet till Bordun i en längtan att frigöra sig från föreställningar och cementerade modeller i musicerandet. Med det unisona låtspelet som verktyg skapades en gemensam riktning och klang. Ur de enkla förutsättningarna har musiken sedan blommat ut på sina egna villkor.
Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.
- Clockwise
Med två akustiska gitarrer, massiv percussion, en fiol och trestämmig sång visar Clockwise upp en helt ny musik. Melodiösa gitarr- och fiolslingor vävs samman till ett urtidsgung sprängfyllt av spelglädje. Låtarnas lekfulla arrangemang och texter skapar spänning och eftertanke. Alltsammans bärs fram av ett drivande slagverk med bl.a. Djembe, Darboukas och Beatbox.
Bandet består av bröderna Arvid och Erik Rask samt Anna Möller och Mischa Grind; fyra unga musiker som vuxit upp tillsammans och arbetar för att var och en av medlemmarnas personlighet skall återfinnas i musiken, i en skön mix av sanslöst ös och finlir. Med inspiration hämtad ur populärmusik, folkmusik, och en gemensam kärlek till Reggae hamnar Clockwise i ett genrens gränsland där dom stortrivs. Bandet tog fart för tre år sedan i ett litet blått hus på landet och har sedan dess vuxit med allt från musiktävlingsvinster, vilda klubbspelningar, galor och gathörnsgnissel till kulturevents och festivaler, bl.a. Vildrosfestivalen i Dalarna och Kizimkazi Cultural Festival på Zanzibar, Tanzania 2009. Detta har utvecklat en stark scennärvaro och livekvalitet hos bandet, något som också blivit deras främsta signum.
- Väärt
Elektronisk folkpop från malmfälten i Norrland.
Vemod, romantik och hemlängtan. Dessa tre ord beskriver grundstenarna i den elektroniska folkpopmusik som Väärt spelar. Bandet initierades i den lappländska gruvorten Gällivare av Johan och Pär. Efter 10 år träffade de Frida och Love och Väärts ljudbild smälte ihop till en helhet. Texterna speglar bandets relation till sina hemtrakter. Musiken har beskrivits som en resa norrut; som en längtan till något som inte längre finns. Bandmedlemmar: Johan Airijoki, Pär I. Poromaa, Frida Johansson, Love Kjellsson. Våren 2010 släpper Väärt sitt debutalbum på A West Side Fabrication. Skivan är producerad av Henrik Oja i Second Home med gästartister som Axel och Arvid Andersson från Glesbygd'n och sångerskan Lina Högström. Titeln på skivan är
Sommarfågel som är gruvslang för sommarvikarie.
- New Tango Orquesta
New Tango Orquesta har blivit välkända och kritikerrosade som ”den nya tangons hopp”. Sex unga musiker spelar bandoneon, violin, piano, cello, kontrabas och elgitarr och skapar ett unikt sound med sina nya kompositioner. Gruppen har bland annat turnerat i Ryssland, Tyskland, Turkiet, Irland, Argentina, Uruguay, Kina och Luxemburg. De har också komponerat och spelat in filmmusik och skapat musik för dans- och teaterproduktioner. I över tio år har NTO utvecklat sin alldeles unika stil med element från flera musikgenrer. Musiken har sitt ursprung i ”Nuevo tango”, genren som Astor Piazzolla skapade under 1900-talet genom att blanda tango, barockmusik och jazz. Från dessa rötter gör New Tango Orquesta innovativa utflykter och utforskar genren. De renoverar tangon, går djupt i improvisationer och kittlar sinnena med ekvilibristiska barockmelodier och modern minimalism. De lägger in laddad tango och dynamisk mångfald i musiken och gör den till ett spel, en tår och intensiv kärlek. Musiken talar i överdrivna metaforer och backar inte från det som är verkligt.
- Esbjörn Hazelius
Kritikerhyllad och prisbelönt. Esbjörn Hazelius vann priset för Årets utgåva på årets Folk & Världsmusikgala för sitt soloalbum ”Blunda och du ska få se”. Han var därtill nominerad till både Årets Artist och Årets Nykomling och albumet är både Grammisnomierat och Manifestnominerat. Det är således ”en betydelsefull, ny svenskspråkig sångartist” – för att citera en av alla lyriska recenseter .- som på lördagen står på Backafestivalens stora scen. Esbjörn Hazelius sjunger egna sånger på svenska, ofta färgade av både irländsk, svensk och amerikansk äldre musik. Tillsammans med sitt fantastiska band skapar han musik fylld av värme, som berör och fängslar, där texterna och arrangemangen känns lika nya som naturligt jordade.
Den mångsidiga multiinstrumentalisten Esbjörn Hazelius - han spelar mandola, gitarr och fiol - har under många år varit medlem i band som Quilty, Hazelius-Hedin och Eitre, och dessutom musikalisk motor bakom bl.a. Sofia Karlsson och Malin Foxdal. Hans musikaliska livsresa har varit både lång, intensiv och brokig. Som virtuos irländsk violinist, som svensk folksångare, eller som strängkonstnär – publiken såväl som kritikerna har tagit honom till sitt hjärta i alla sammanhang.
- Fnall
Ungt, nybildat femmannaband från Lund som spelar expressiv folkmusik okonventionellt och entusiastiskt. En blandning av folkliga melodier och moderna arrangemang kryddat med en en viss lust till utsvävningar och experiment. Bildades för att medverka i tävlingen Musik Direkt 2009 och bestämde sig för att fortsätta.
- Petter Berndalen och Olof Misgeld
Petter Berndalen och Olof Misgeld är två svenska folkmusiker som älskar att spela ihop. Musiken de spelar skapas i improvisationer som förutsättningslöst vrider och vänder ut och in på spelmansmusiken. Deras undersökande och utforskande samspel kan börja i en klang och sluta i en annan. Däremellan kan de passera Orsa i Dalarna eller dyka i Jernbergstraditionen från Gästrikland.
"Det är inspirerande och kul att spela ihop. Och spännande, man vet aldrig vad som ska hända härnäst"Kom och följ med och hör hur de tänjer på gränserna för vad som går att göra med musik på fiol, altfiol och slagverk.
- Maria Misgeld
Sångerskan Maria Misgeld visar här upp resultatet av sin förälskelse i visorna efter den norska sångerskan Margit Finnekåsa (1904-1989). Hon hörde dem första gången 1999 och blev fascinerad. Sedan dess har hon gjort visorna till sina egna, översatt och bearbetat och ibland lagt till egna verser. Det är en mycket speciell känsla att höra Maria sjunga detta material, man förstår ögonblickligen hur mycket det betyder för henne”. Cd ”Margits sånger” släpptes 2008 och Maria har sedan dess sjungit de publik och kritiker rosade materialet på scener både i Sverige och Norge. Nu är hon här på festivalen och ger en unik solokonsert för Backapubliken, missa inte det. Maria håller även sångkurs innan konserten, mer info under ”kurser”
- Otto Hargne
Otto Hargne målar karaktärer som låter skriva små poem om situationer och perspektiv. Det hela visar sig som en karaokekväll där Otto sjunger de olika karaktärernas sånger över en öppen blandning av elektronisk och akustisk musik. Vi får bland annat höra sången av den gamla tanten som vill att vi ska sluta tänka på växthuseffekten och bara slappna av, och den om mannen som blivit nedsmutsad och förgiftad av kvinnan i sitt liv.
Otto Hargne har arbetat som kompositör till både teater och film. Senast till den hyllade föreställningen “Ruttet - ett prinsessliv” på Hagateatern i Göteborg.
- Amanda Lindholm
Presenterar sig som ”en neurotisk och förväntansbitter ung kvinna som framför spoken word och musik i en brutalt ärlig och ocensurerad föreställning”.
- Äpplet i lomman
Äpplet i lomman spelar gärna traditionella låtar från Österlen men även från andra provinser. Gruppen bjuder på en musik som förenar i glädje som smittar och där enkelheten fördjupas till en ny dimension. Rötterna i musiken finns främst i Skåne, som t.ex. brännvinspolskor, madavisor, valser, slängpolskor, polkor eller visor.
Gustav Mandelmann - gitarr och sång, Reine Steen - fiol och sång, Lisa Kjellsson - dragspel.
- Michael Horvath
Michael Horvath är poet, politiker, och psykolog. Alla tre roller tävlar om att komma ut ur hans mun när han pratar, och poeten vinner oftast. Men ibland åker poeten på stryk, och då blir det nästan ännu bättre.
- Gazel Band
Gazel Band bjuder på blandad musik från Balkan och Turkiet, djupt rotad i den romska musiken. Musiken är präglad av heta rytmer, explosiv balkanbrass, vackra melodier och tjusiga gazels.
Ordet gazel är nämligen det romska ordet för improvisation. Gazel Band består av 6 musiker erfarna inom balkanmusik som bjuder på en mäktig resa till balkan och vidare genom Bosporen som mynnar ut i den orientaliska mystiken.
- Rijal Mbamba
Rijal Mbamba, medlem i STICS i södra Skåne, skriver både musik och poesi och uppträder flitigt runtom i landet.
Stilen på dikterna har förankring inom hip-hopens lyrik med en härlig blandning av metaforer, ordlekar och rytm.
- Jerk Elmén
Har tidvis ingått i Backafestivalens arrangörsgrupp och uppträdde i festivalens första Berättartält. I årets festival framträder han både som musiker och berättare. Han är en av medlemmarna i föreningen Österlen Berättar och kommer att stå på scenen med Cecilia Granquist Dahmén i berättelsen "Kung Wale" och med Irène Stenvatten och Tina Quartey i berättelsen "Flickan och Räven". Jerk ger bl a kurser i berättande som en konst och som ett socialt och pedagogiskt verktyg.
- Lovisa Appelkvist
Lovisa Appelkvist skriver texter om åldersnojor, bitterheten och den stora flykten från kärleken. Eller var det till kärleken? Det är ibland svårt att veta. Hon har tidigare tävlat i Poetry Slam i både Sverige och Danmark och har varit med i SM för Malmö och Borås, samt vunnit den svenska poesikaninen, som numera står på hennes balkong.
- Lina Arvidsson
Lina Arvidsson är 29 år, estradpoet och nyligen färdigutbildad skrivpedagog. Skriver romaner, dikter, blogg. Hon säger att skrivande är hennes liv, att hon ständigt försöker förnya sig, att allt går lite upp och ner fast alltid framåt, men att det viktigaste är att vara passionerad och sann. Bättre att brinna och älska än att aldrig våga födas, så att säga.
Lina har deltagit i diverse poetry slam, stora tävlingar som små, med ytterst blandat resultat, säger hon själv.
- Tina Quartey
Är slagverksmusiker och uppträder både i Berättartältet tillsammans med Jerk Elmén och på Stora Backascenen i duo med Mats Edén.
- Iréne Stenvatten
Bibliotekarie, dansledare och berättare använder berättandet till att ”tråckla samman världen”. Som berättare använder Irène helst det tvåspråkliga, det ordliga och det dansande berättandet för att förmedla och stimulera fantasin, lusten och kreativiteten så att var och en kan leva sin version av själva livets berättelse.
- Cecilia Granquist Dahmén
Cecilia Granquist Dahmén är bland mycket annat skådespelare och teaterpedagog och ingår i gruppen Österlen berättar. Berättelsen har hela tiden löpt som en röd tråd genom Cecilias liv. Berättelsen är det som förenar och bygger broar, menar Cecilia. Hon uppträder på festivalen tillsammans med Jerk Elmén.
- Katarina Mazetti
Författare och radiojournalist (Freja och Ring P1 bl a) har varit verksam i flera genrer, däribland kåserier, noveller, romaner, barnböcker och ungdomsböcker. Hon har framträtt som musiker och estradör och ser berättandet som ett möte ansikte mot ansikte som varken böcker, filmer, youtube eller läsplattor kan åstadkomma.
Katarina är också en av musikerna i Skymningsorkestern.
- Mats Edén och Tina Quartey
Mats Edén och Tina Quartey är två av Sveriges mest namnkunniga folkmusiker och har spelat tillsammans under många år. Musik från gränstrakterna mellan Värmland och Brasilien fylld av lek, improvisation och sväng. Detta är musik som uppstår i nuet, men som samtidigt är frukten av femton års tätt samspel. Essensen kanske handlar om det gemensamma i vitt skilda traditioner, musiken som ett tillstånd, kalla det närvaro eller kanske till och med extas. Genom åren har de varit verksamma i några av de största och viktigaste svneska banden på den svenska folkmusikscenen: Groupa, Filarfoket, Nordan. Som duo har de spelat på ett stort antal festivaler genom åren. Tina var med i Backafestivalen 2005 och båda medverkade i Backafestivalen 2007.
- Skeppsholmens Fredskör
Består av c:a 50 personer och bildades efter en freds- och miljöfestival på Långholmen 1987. Mottot har varit: att med körsång verka för fred, miljö och solidaritet. Att sjunga folk-och populärmusik från andra kulturer och genrer än vår svenska och västeuropeiska anser körmedlemmarna vara en solidaritetshandling i sig, ett sätt att visa och sprida intresse för folkens musik, världen över. Kören, som leds av Hans Rising, har också sjungit större verk, såsom "Förklädd Gud" och "Carmina Burana" liksom annan klassisk körsång- och jazz-repertoar. För närvarande bygger man upp en repertoar med romsk och annan musik från östra Europa. Under sommarhalvåret gör kören en turné med så skiftande resmål som Sydeuropa och Bolivia och mer närliggande orter i Sverige. I år har turen kommit till Österlen och Backafestivalen.
- Pireus med Maria Stellas
Pireus med Maria Stellas har varit på Backafestivalen tidigare. Maria är svensk-grekisk sångerska och danserska. Som sångerska specialiserad på äldre grekiska sånger, främst ur rebetikarepertoaren från tidigt 1900-tal. Maria är även medlem i Ale Möller Band, Tetra och Cabaret Oriental. Till Backafestivalen kommer hon med bandet Pireus. Gruppen delar med sig av hela den grekiska musikens mångfald, främst rebetiko, den bouzoukibaserade storstadsmusiken som ursprungligen spelades bland människor ur samhällets lägsta sociala skikt. Rebetikan beskrivs som tung och inåtvänd med innehåll som är baserat på mänskliga erfarenheter som fängelsevistelser, kärleksbekymmer, drogmissbruk, sorg och vrede. Medan landsbygdsmusiken, som nisiotika och demotika inte är så problemorienterad - här beskrivs naturen och havets sälta, och det doftar timjan och oregano. Den grekiska folkmusiken är märkbart resistent mot västinfluenser och man värnar om varje landsdels speciella musikstil.
- Svansen brinner
Eldgruppen Svansen Brinner kommer att bjuda på en eldshow med inslag av livemusik, dans, clownlek och allmän galenskap. Prova inte detta hemma!
- Rubachica Band
En samling musiker helt utan hämningar, som gärna utmanar och utveckar stilen rootsreggae med nya idéer och lekfullt sökande. Inspirationen till texterna har varit allt ifrån Nelson Mandelas självbiografi och bibeln till självupplevda berättelser och ur glädjen i musiken. Lyriken skrivs av poeten/sångaren Andreas ”Ante!” Andersson som också grundande Rubachica band. Dess form är flytande men dock fast förankrad i trumfigurer, rockbeats och bassgrooves. Bandet har liknats vid Peps Blodsband men enligt dem själva är det både synd och skam att jämföra en legend med en revolutionär skara nyskapare.
- Trädgårdsorkestern
Trädgårdsorkestern startade för inte så länge sedan i Mandelmanns trädgårdar och består av Isabel Pace Soler på dragspel, Jerk Elmén på sopransax, och Gustav Mandelmann på gitarr och fiol. Trion spelar svensk och skånsk folkmusik och klezmer med samma genuina glöd.
- VOZ
VOZ är en nystartad trio från Stockholm och Malmö bestående av Ellen Gårdstedt (sång), Calle Jönsson (mandolin och gitarr) och Gus Loxbo (kontra och såg). Trion utgår ofta från latinamerikanska och spanska melodier när de skapar sin egen musik med stämningsfulla riff och improvisationer. Influenserna kommer från svensk folkmusik, brasilianskt, flamenco, fado och jazz.
- emiL
För tredje året i rad kommer nu emiL till backfestivalen. Återigen håller han sin populära jongleringsworkshop och med 13 års erfarenhet av jonglering kan du lära dig ett och annat av den här killen. Dessutom kommer han även att uppträda med en helt ny akt, som han skapat efter att ha gått ett år på Akedemin För Otämnd Kreativitet (AFUK) i Köpenhamn.
- Familjen Carr
En hel familj som spelar, sjunger och dansar i Backafestivalens danstält. Tillhör de mest namnkunniga spelmansfamiljerna i Sverige. Fyra av fem familjemedlemmar, Ninni, Laif, Elna och Ale, är riksspelemän, medan Alma, 9 år, bidar sin tid. Föräldrarna Ninni och Laif är heltidsfolkmusiker sedan 1990!, Laif som producent på Musik i Syd och Ninni som metodiklärare på Musikhögskolan i Malmö. Familjen hanterar tillsammans ett tiotal instrument, bl a durspel, träskofiol, såg, gethorn och bosoki. För danstältet passar det särskilt bra att Ninni Carr är riksspeleman på nordsvenska slängpolskor och rumpedarror och sonen Ale ”blixtsnabb på käppadans”.
- Finn Loxbo
Finn Loxbo är en närking som blev göteborgare. En eldig gitarrist med stor förkärlek för americana och brittisk folk revival. Men framför allt en röst. En röst som placerar sig i trakterna mellan Bon Iver och Anthony. Med texter på både svenska och engelska är Finn en udda fågel. Men han flyger obehindrat och lätt mellan musikaliska kontinenter. En genuin låtmakare.
Bert Janch satt på en svensk sommaräng och spelade gitarr men flydde när molnen svartnade och åskan gick. Gitarren blev kvarglömd, men Finn Loxbo plockade upp den. Han sitter där bland blommorna och spelar. Regnet står som spön i backen, men han gör sin röst hörd. Ansiktet rakt uppåt. Mot de mörka molnen.
- Kontra!
Sven Midgren, fiolspelman från Skåne, har slagit sig i slang med Megan
Hatto, danspedagog från England som just nu studerar dans i Falun och
de lyfter fram gruppdanser som ett utomordentligt sätt att umgås till
folkmusik. Med Kontra! vill de visa att gruppdanser är energifyllda och roliga.
På repertoaren står både ringdanser, fyrkantdanser och linjedanser och
vi måna om att betona det lekfulla i de här danserna och de rika
möjligheter till improvisation som ges. Dessa danser har ju en stor
fördel jämfört med våra vanliga pardanser eftersom det så gott som
aldrig behövs några speciella steg och de går därför mycket fort att
lära sig. På så sätt kan de fungera som ingång till folkdansen för de
som inte är så vana. Projekt Kontra! är ett led i arbetet att återinföra gruppdanserna i
den svenska folkdanskulturen. Förebilder är t.ex. brittiska ceilidhs
och danska folkdansbaler.
- Ebbes Orkester på Backa
En nystartad grupp med Cecilia Österholm på nyckelharpa, Martin Sörbom på gitarr och slagverk och Olof Misgled på fiol. Gruppen spelar energisk folkmusik med mycket improvisation . Låtar från hela Sverige och eget material. Cecilia och Olof har sin bakgrund i folkmusiken , Cecilia i bl a Siri Karlsson och Olof Misgeld i konstellationer med bla Petter Berndalen och Maria Misgeld. Martin spelar i rock- och popband (bl.a. Parken och The Chrysler). Vi hör dem i danstältet på lördag kväll.
- Gypsy Björn
Romsk musik med inslag av mexikansk folkmusik. Du kommer inte att sitta stilla, när Edith, Buzor och Ole spelar! Hur lärde sig Ole att spela trumpet, när han var pojke och bodde långt ut på landet tillsammans med en massa djur? Kan dragspelet verkligen låta som en flygmaskin? En liten fågel? Och vad är det för konstigt språk Edith sjunger på? På dessa frågor får du mer eller mindre sanna svar, när Edith Tamayo sjunger, Ole Reimer spelar trumpet och Buzor Nenic spelar accordion, musik och dans från Norden, Balkan och Mexico. En konsert i barnhöjd!
Edith Tamayo, sång, Ole Reimer, trumpet, Buzor Nenic, dragspel
En produktion från Musik i Syd.
- Fröknarna Klack
Fröknarna Klack
"Fröken Klack - åt och drack - nagellack - tills hon sprack".
Så låter hopprepsramsan som förgyllt tusentals raster på Sveriges skolgårdar innan den hamnade i klorna på Kattis Olsson och Christel Nilsson. Ramsan om Fröken Klack blev en låt, tillika signatur och startpunkt för en mycket musikantisk och populär duo som naturligtvis lystrar till namnet "Fröknarna Klack". Där Fröknarna Klack drar fram kan garanteras en entusiastisk rimfrossa hos barn och vuxna, en rimfrossa som leder till vrickade tungor, studsande trumhinnor samt kullerbyttehjärna. En rimfrossa som även ledde till en Grammisnominering år 2001 för CD:n "Klackarna i Taket", i kategorin "Bästa utgivna barnskiva i Sverige". Fröknarna Klack bjuder på ett sprudlande musikartisteri som inspirerar till fortsatt rim och ramsande hemma i kammaren, på dagis eller i skolan. Under konserten är publiken med och agerar hejaklack, kör och rimknäckare.
Möt Anna Panna, Fröken Klack, Vimsige Valdemar och många fler blivande klassiker ackompanjerade av fiol, synt, dragspelsduo, och allehanda sceniska karameller.
Gruppmedlemmar:
- Christel Nilsson: sång, synt, dragspel
- Kattis Olsson: sång, div fioler, dragspel
En produktion från Musik i Syd
- Stina på backen
En konsert och berättelse om storsångerskan Christina Nilsson från Snugge i Småland
I flygande fläng kom hästskjutsen på landsvägen mellan Växjö och Älmhult med Jonas och Stina Kajsa Nilsson. Det var lördagen den 20 augusti 1843. Alla och envar som såg ekipaget förstod att här var det bråttom och de nådde torpet Snugge i sista stund – Vid spisen föddes deras sjunde barn, en flicka som dagen efter i Vederlövs kyrka fick namnet Christina. Hemmet var musikaliskt men fattigt, marken var full av sten och det var mager jord. Då Christina var fem år blev familjen vräkt från sitt hem i Snugge. Christina kröp upp i knät på sin gråtande mor, torkade hennes tårar och sa, att hon minsann skulle köpa tillbaka gården när hon blev stor.
Yvonne Tuvesson Rosenqvist, sångerska, sjunger den repertoar som Christina bar genom livet och Jonas Åkerlund, fiol, spelar den musik som Christina älskade och även själv spelade på marknader och torg.
En produktion från Musik i Syd
- Skymningsorkestern
Skymningsorkestern har tre basmedlemmar: Bim Wikström och Merete Wikerståhl på fiol, Katarina Mazetti på dragspel. De spelar svensk folkmusik från Norrland till Skåne, med inslag av irländskt, finskt, ryskt och balkanskt. Ofta sitter vänner in och spelar med. På Backa blir det en flöjtist från Umeå, Agneta Högstadius.
- Suchet Malhotra
Suchet Malhotra plays drums and percussion from the world's rhythm
cultures including tabla, cajon, djembe, darbouka, bongos, def and
didgeridoo. Trained in tabla for many years, Suchet began to apply
what he had learnt to different percussion instruments, evolving a
unified approach which involves playing with both hands and fingers.
It respects traditional styles of playing, yet gives the practitioner
the versatility to work on varied percussion instruments without
compromising on sound and skill.
Suchet performs with several projects, including his own solo work
(called Stories through Sound), oriental jazz, electro-fusion,
flamenco, latin-jazz, contemporary dance and more. He creates
soundscapes for documentaries, animation films, puppet shows and
theatre. He is based out of New Delhi, India.
- åddbåpp
Bestående av Dan Schyman-bas
Daniel Hanson-saxofon
Olle Dernevik-trummor
Trion har nyligen spelat in sin andra skiva, release sker under hösten 2010, den första skivan 'When will the blues leave, Malmö?' har förutom att ha vunnit Leijonstipendiatet för 'nyskapande musik, där det svårtillgängliga gjorts lättillgängligt' också fått fina recensioner i bl a Lira med omskrivningen att 'musiken är rolig men inte på skoj'.
Musiken är inspirerad av sådana besjälade musiker och gränsöverskridare som Don Cherry och Rashaan Roland Kirk. En enad energiskt fräsande lust till musiken, framförd med kärlek och närvaro, i sann åddbåpp-anda utlovas.