75 öre 

75Ore4083.jpg

75öre är duon som sedan 2003 fängslat sin publik med sitt intima samspel. Tillsammans har de två musikerna skapat något helt unikt. Det är inte klassikt, det är inte folkmusik, det är inte pop eller rock - det är känslor klädda i toner!
Med en förmåga att få två instrument att låta som en hel orkester trollbinder dom sin publik, det handlar om att förmedla, att berätta.
Med flera skivor i bagaget och uppskattad musik för bland annat Dramaten, SVT och UR ger dom sig nu ut på en turné där vad som helst kan hända.
75öres musikaliska universum är stort, men med Ivan och Hanna vid rodret kan inte resan bli annat än fantastisk.

Vi-finns-på Youtube Hemsida

 

 75 öre spelar fredagen 10 juli kl 18.00 på Backascenen

 

Amager Malakes



group-iz-1_1.jpgAmager Malakes plays classics and originals coming out of the Balkan wedding milieu. Performances include guest vocalists from different countries while arrangements and compositions are created by the quartet. While the band plays the speedy floor breaking styles that the Balkans is famous for, they also like to take their time, transforming spaces with delicate ballads that tell stories of a gentlemanly heartache.

For the Summer/Fall 2015 season we have the pleasure of performing with the talented Bosnian singer Mehmed Jakic.

Anders Bo Eriksen (DK) - cimbalom, percussion
Samuel Lundström (SE) - violin
Isabel Douglass (US) - accordion
Mads Bendsen (UFO) - keyboard/piano

 

 

Vi-finns-på Youtube Hemsida

Amager Malakes spelar torsdagen 9 juli kl 22.00 på Backascenen

Canciones de Matilde

4_Gitte_j_C_sucre.jpg

Duon Pålsson och Cordero turnerade i Bolivia i januari och fick där ett stort genombrott. Idén att göra en serie konsertkvällar på Krukmakarens i Ystad föddes under turnén i Bolivia: ”Vi ville göra intima konserter där publiken lyssnar på musik och poesi och där närheten till publiken erbjuder en förtätad stämning.” Gitte tänkte på Krukmakarens i Ystad och ville tillsammans med Juan Carlos och gruppen Khala Umautforska den lilla scenens möjlighet att 

spegla världen. En del av överskottet kommer att att gå tillCura Culturas projekt i Bolivia. Bolivia och Canciones de Matilde står i centrum för årets arrangemang, men varje kväll har också gästartister med musik från länderna runt Bolivia. ”Det ger oss tillfälle att berätta om människorna i de kulturer och länder vi spelar musik ifrån.” Så här skrev Alexandra Ullsten i LIRA mars 2015: ”Andlöst vacker andinsk poesi. Canciones de Matilde med tillhörande text- och nothäfte ger nu den svenska publiken en chans att bekanta sig med den bolivianska poeten Matilde Casazolas vackra visor, i svensk översättning av Johan Cronehed och Pålsson själv. Det är poesi djupt rotad i boliviansk folklore till rytmerna av andinsk cueca, bailecito och huyano. Här ryms liv och död, kärlek, längtan bort och hem; ”Hem till dina mäktiga berg. Moder jord, Bolivia … i din oändlighet fann jag rötter till min själ”, ur visan De regreso (Att återvända), som är skivans sista spår där Pålsson sjunger en stark duett med Matilde själv. Gitte Pålsson tolkar de tretton visorna både på spanska och svenska med ett innerligt gripande genuint engagemang, i ett nyanserat harmoniskt samspel med den utsökt skicklige bolivianske gitarristen Juan Carlos Cordero.”

Vi-finns-på Youtube Facebook

Canciones de Matilde spelar fredagen 10 juli kl 15.30 på Backascenen

 

Cikada

bandbildorg2011cikada.jpg

 Cikada är det som blir till när vi möts längs en stig som vindlar bort. Cikada är ljusskiftningarna där längs stigen, vemodet och hoppet och den envisa rytmen som måste ut. Musiken rör sig över ett brett spektra av influenser utan att låta sig fångas. Stämningen vilar i något eget, i en rytmiskt lekfull och samtidigt allvarlig kärna där texterna och poesin vävs in. I snart tjugo år har vi spelat tillsammans och bitvis bott tillsammans. Musiken har vuxit fram ur den vardag som vi delat med mycket lekfullhet och kreativitet. Genom livet har den sedan följt oss längs våra olika vägar genom damm, solsken och oväder. 

Med i bandet är;
Herman Hagelbäck - trummor
Holme Thorstensen - bas
Fredrik Blomqvist - gitarr & sång
Samuel Zetterholm - gitarr & sång
Mikel Thorstensen - klaviatur
Gustav Nordström - gitarr

 

Vi-finns-på Facebook Youtube

Cikada spelar fredagen 10 juli kl 21.30 på lilla scenen

Dansföreställning med Bollywood Showgirls och Hanan Group

sambat.jpg

De två dangrupperna Bollwood Showgrils och Hanan Oriental Dance Group har i många år hänfört publiken med sin unika blandning av arabisk och indisk dans. Båda grupperna är mycket välmeriterade och turnerar regelbundet i Sverige och utomlands. Grupperna leds av Pooja Shetty Singh och Hanna Hanan Thorstensen, två väletablerade och uppskattade koreografer, pedagoger och dansare. På Backafestivalen kommer dansgrupperna bjuda på arabisk folklore, bollywooddans, indisk folkdans samt modern orientalisk dans.

 

Vi-finns-på http://dansbollywood.se/        www.hanan.se

 

 

photo_2.jpg Dansföreställning med Bollywood Showgirls och Hanan Oriental Dance group ges på lördagen 11 juli kl. 18.30 på Backascenen

 

 

 

 

 

 

Det var en gång… Berättelser och sånger från Mali

 

_MG_6474_2.jpg

Några av mina lyckligaste barndomsminnen är från när jag brukade spendera mina lov hos mina farföräldrar i byn Koulikoro i Mali-särskilt kvällarna med berättande.
När jag växte upp fanns ingen elektricitet, vi hade bara oljelampor men månen och stjärnorna lyste upp vägen som vi tog för att gå till mina farföräldrar och lyssna på historier. När vi kom fram brann alltid redan elden och vi hälsade respektfullt på de äldre.
Det var en gång… med dessa ord började alla historier och när farmor flera timmar senare avslutade sina berättelser sa hon alltid Nu stoppar jag tillbaka den här historien där den hör hemma… I Mali tillhör inte historierna berättarna , de är bara ett lån och måste lämnas tillbaka när de är berättade.
Nu vill jag berätta några av dessa historier för dig. Jag blir väldigt glad om detta kan inspirera dig att börja berätta historier. Hoppas du tycker om dem.
Moussa

Vi-finns-på Hemsida  

Denna föreställning visas fredagen 10 juli kl 16.30 i Lilla tält

 

Dj Cheb Oman


IMG_3598-3.jpgDj Cheb Oman spelar arabisk populärmusik, dabke, shaabi, raï, mm från folk till disco, alltid dansant. Cheben gillar de senaste hitsen från Mellanöstern men drar även i gamla örhängen av Khaled, Warda eller Ibrahim Tatlites. Ibland slinker det med låtar från andra delar av världen, som Turkiet, Balkan, Afrika eller Indien. Det beror på musiken, vädret och människorna. Cheb Oman har spelat i många år på många olika dansgolv: Re:Orient i Stockholm, Ariman i Lund, Tangopalatset, Mix Musik/Jeriko, Inkonst, Moriskan, Carib Kréol, och andra ställen i Malmö, samt på Peace & Love, Hultsfredsfestivalen, Malmöfestivalen och andra festivaler.

 Vi-finns-på Hemsida 

Dj Cheb Oman spelar fredagen 10 juli kl 00:00 på Backascenen

Dj Clara Stjärna

11329018_10153318623415890_760410627_n.jpg

Clara Stjärna, med ena foten på Möllan i Malmö och den andra i Gugulethu, Kapstaden, är DJ, beatpoet, sjunger i Klubbkören, även labelmanager och delägare av skivbolaget ILLEGYAL RECORDS.

Clara Stjärna har DJ:at, drivit klubbar och egna kulturentreprenörföretag sen 2003 med ett ständigt fokus på svart urban musik och att lyfta fram kvinnor i branschen. DJ- karriären startade officiellt 2003 i Sydafrika där hon fokuserade på house. Hon hade då varit en dedikerad raver sen tidigt 90-tal. House och techno ersattes sedermera av mellan-och högstadiefavoritmusiken hiphop liksom reggae/dancehall, och drum&bass, 2004-2008 jobbade Clara, utöver egna gig, även som backing-DJ åt Sydafrikanska reggaeartisten Zoro (Jujurecords). Under 2012 och 2013 har Clara varit väldigt selektiv med DJ-gig för att istället kunna fokusera sin kreativitet på att utveckla sin röst och musikskapande. Studion som är mestadels analog har nyligen utökats med Roland TR909, Roland TB303, liksom en MPC1000 with jjos2xl, vilket har tagit Claras musikskapande tillbaka till housen.

I form av beatpoesi jobbar Clara just nu mycket tillsammans med Chicagohouse-producenten Amir Alexander. De har två musikprojekt; Binary Star System och ett annat projekt där Clara spelar in under alter egot: Cecilia Bruun Hansen. 
På dagtid är Clara verksamhetschef för Institutet för hållbar stadsutveckling i Malmö.

Hon är grymt glad och peppad över att detta år få sätta dansgolvet i brand och få Stenshuvud och Brösarps backar i gungning.


Vi-finns-på Soundcloud   Hemsida  Youtube

 

Dj Clara Stjärna spelar lördagen 11 juli kl 00:30 i Lilla tält

Emilia Amper Trio


emilia_amper.jpgEmilia Amper är en prisbelönad kompositör, riksspelman och regerande världsmästare i nyckelharpa. 2013 korades hon till Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan samt nominerades till både Grammis och Manifestpriset för solodebuten Trollfågeln. Hon har tidigare vunnit norska Spellemannsprisen och blivit nominerad till två amerikanska Grammy awards tillsammans med kammarorkestern TrondheimSolistene.

 

 

 

 

10848648_10153428780611494_5699189432806378692_o.jpg

 

Anders Löfberg spelar fiol och cello, är riksspeleman och jobbar som frilansande musiker på heltid. Han har examen från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och spelar bla i grupperna Nordic och norska Majorstuen.



 

   10974180_787343638014615_2378387319069270126_o.jpg

Dan Svensson är en extremt nyfiken och hett eftertraktad multiinstrumentalist och känd genom grupperna Alla Fagra, Tarabband, Nordic Raga och YÖLARiiS. Han är en svängmästare på allehanda slagverk och en gudabenådad sångare som låter influenser från svensk, västafrikansk, arabisk och persisk musik mötas med mycket improvisation och lekfullhet.

 

 

 

 

 

 

Vi-finns-på Facebook SpotifyYoutube Hemsida 

 

Emilia Amper Trio spelar lördagen 11 juli kl 20:30 på Backascenen

Khala Uma framför musikteaterpjäsen Mallku och Lulli

130531-khala-uma008.jpg

Sagan om den stora kondoren och den lilla kolibrin. Passar hela familjen och alla åldrar
En interaktiv musiksaga om hur man tillsammans kan nå sina drömmars mål oavsett om vingarna är stora eller små. Mallku och Lulli har sitt ursprung i en muntligt berättad saga från Anderna. Den utspelar sig vid den stora Titicacasjön mellan Bolivia och Peru.
Musiken har precis som i Aymarakulturen en central roll i sagan och barnen får aktivt lyssna men också delta i musik, sång och dans.
Medverkande: Gitte Pålsson, berättare, sång, charrango, dans, Tania Salazar Pålsson , sång, fiol. trumma, Cesar Salazar, panflöjter, kena, siku, trummor och Juan Carlos Cordero gitarr

Gruppen Khala Uma spelar andinsk folkmusik från Bolivia, Peru och Ecuador, samt musikteaterpjäsen Mallku och Lulli. Gruppen startades 1986 i La Paz i Bolivia. Gruppen bestod då av Gitte Pålsson (sång, charrango, gitarr, trummor, berättande och dans) och Cesar Salazar(panflöjter, kenaflöjter, gitarr, trummor, sång, dans och berättande). Från 1988 verkar gruppen i Sverige, med Skåne som bas. Från början av 2000-. 1994 var de Malmöhuslänslandstings kulturstipendiater, 2008 fick de Ystads Kulturpris och 2009 var de grammisnominerade för cd:n ” resan till Anderna”

 

Vi-finns-på Youtube Hemsida  Hemsida

Khala Uma framför Mallku och Lulli lördagen 11 juli kl 16.00 i Lilla tält 

Kiriaka


8946337375_72d88f7cab_o.jpgKiriaka, är en slagverksbatteria från Göteborg som levererar den svängigaste samba-reggae show ni någonsin kommer att uppleva. Från rötterna i det svettiga Salvador via omvägen förbi förorten i Göteborg bjuder vi in till en omvälvande och äkta upplevelse.

Kulturföreningen KIRIAKA bildades 2001 i ekobyn Kampetorp i norra Bohuslän. Då var syftet att bredda kulturverksamheten på landsbygden. Med tiden har KIRIAKA blivit en etablerad slagverksorkester i Göteborg som präglar Göteborgs kulturliv från förort till innerstad. Visionen är att verka för en internationell förståelse, kombinera kultur och samhällsengagemang, belysa sociala orättvisor och genom musikens förmåga skapa förståelse mellan människor med olika bakgrunder, förutsättningar och från olika kulturer. Till oss är alla välkomna.

Under senare år har KIRIAKA försökt bygga upp bra relationer med liknande slagverksorkestrar runt om i Sverige och Europa. KIRIAKA har bland andra samarbetat med Yakumbe från Rinkeby, Stockholm, Kuru Mapu - Nya rötter från Malmö, Houba från Frankrike, Baguncaco och Cortejo Afro från Brasilien och förstås aBunda från Göteborg. KIRIAKA letar ständigt efter nya musikaliska möten. Varje år försöker KIRIAKA åka ut i världen på turne. Genom Brasilien, Marocko, USA, Ungern, Rumänien, Bulgarien, Makedonien, Serbien, Frankrike, Spanien, Tyskland, Tjeckien, Slovenien, Kroatien, Bosnien har vi spelat med gnawa-marockaner, balkanbrass-romer, bahia-timableros, sambarock-fransöser, alla gatumusikanter vi kan hitta och alla andra med. KIRIAKA spelar alltid och överallt!

Vi-finns-på Hemsida  Youtube Facebook

Kiriaka spelar fredagen 10 juli kl 23.30 samt lördagen 11 juli kl 17.00 på området

Moloton

Skanna2.jpg

Moloton är ett lekfullt band fyllt av rytm och improvisation. Melodierna växer och klättrar i en oemotståndligt svängig och salig blandning av trummor, gitarr, bas och klaviatur. Moloton spelar suggestivt och med en nerv som ständigt letar nya vägar i det instrumentala ljudlandskapet.

Holme Thorstensen, gitarr/klaviatur
Peter Antonsson, gitarr
Dag Strömquist, trummor
Samuel Zetterholm, bas
Mikel Thorstensen, percussion,klaviatur

 

 

Moloton spelar torsdagen 9 juli kl 20.30 i Lilla Tält

Mother Jack

Mother_Jack_2.jpg

Huvuden vänds och ögon fixeras med under när de första tonerna uttrycks av sångerskan Casey Moir täcker rummet med brutal sanning och ärliga känslor. Berättelsen är lika övertygande som levande, med Johan Moirs djupt rörande kontrabas som häller sig i de törstiga hjärtan och själar som finns i rummet.
Med en uppsjö av musikatteraljer till sitt förfogande, inklusive glockenspiel och shakers, förenat med looppedal, så lämnar Mother Jack alla utan tvivel på deras förmåga och självklara musikaliska talang.

Mother Jack har turnerat i både Skandinavien, Tyskland, Estland & Australien och blev bl.a. nominerad till ”best up-and-coming band” vid Melbourne Fresh Bands Showcase 2012, De har även haft äran att spela förband till kända svenska jazzmusiker/grupper som t.ex Lina Nyberg och ENTRA och spelat på festivaler såsom GMLSTN Jazz, Luleå Blues Festival och Skurupsfestivalen.
Mother Jack släppte Augusti 2013 sin debut EP ”Presents.....”. Hösten 2014 släpptes musikvideon LOST, och alldeles nyligen debuterade de med sin första fulllängdare ’Shout Until Our Lungs Are Blue’.

Med i bandet:

Casey Moir - Voice
Johan Moir - Double bass

Vi-finns-på Spotify Youtube Hemsida

Mother Jack spelar Lördagen 11 juli kl 22:00 i Lilla Tält

Moussa Diallo Quintet


MoussaDiallo.jpgFöreställ dig en blandning av rock, jazz och traditionell afrikansk musik sammansvetsat med afrikanska traditionella rytmer, en svängig afro-jazz gitarrist, en funkig basist och en koraspelares melodiösa toner. Denna grupp förmår förmedla en verklig fusion av den västerländska och afrikanska musiktraditionen, full av musikalisk poesi. Sångaren, musikern och kompositören Moussa Diallo, med rötter i Malmö och Danmark, har samlat några av de bästa musikerna från Västafrika och Danmark. Denna musikaliska konstellation är en spegelbild av dagens kosmoplitiska verklighet och utmanar de kulturella musiktraditionerna att skapa nya ljudbilder.


Moussa Diallo –Bas / sång
Preben Carlsen- Gitarr
Dawda Jobarteh – Kora / sång
Emil Sjunnesson - Trummor
Salieu Dibba: Percussion / sång


Vi-finns-på Hemsida Youtube

Nordic Raga

NordicRagawithMatsEdeün.jpg

Nordic Raga är en grupp som experimenterar med att föra in ett större inslag av improvisation i den nordiska folkmusiken, som traditionellt innehåller ganska lite av den varan. Det gör de genom att hämta modeller för improviserad musik från indisk klassisk musik. I en typisk Nordic Raga-konsert ligger tonvikten på improviserad musik där improvisationen utgår ifrån nordisk folkmusiks skalor och rytmer, men använder sig av den sydindiska karnatiska musikens verktyg. Men gruppen spelar också mera traditionell nordisk och indisk musik.

Jyotsna Srikanth, fiol
Mats Edén, fiol och durspel
Dan Svensson, slagverk, sång
Pär Moberg, sax, flöjter, didgeridoo

Vi-finns-på Hemsida

Nordic Raga spelar torsdagen 9 juli kl 19.00 på Backascenen

Skogsrået

I ord och ton framställs skogens förföriska väsen, skogsrået, skön och pyntad framtill, ihålig och förruttnad påbaksidan. Hon lockar den ensamme ynglingen djupare in i skogen, till en älskog som tar hans förstånd djupt i sin famn och lämnar honom irrande i skogens mörker.
Skogsrået förekom förr i alla delar av landet, men det har gjorts iakttagelser att hon alltjämt lever i vår närhet…..

Musik: Mikael Retsler
Dikter: Gustaf Fröding, Gunnar Ekelöf, Viktor Rydberg

Medverkande:  
Christin Karlsen, ord
Mikael Retsler, gitarr och flöjt
Eva Jernberg, Fiol
Björn Jernberg, kontrabas

 

Christine.jpgChristin Karlsen - ord, efter att i många år ha verkat i Umeås teatervärld har det poetiska berättandet mer och mer blivit hennes konstnärliga uttryck, gärna i samklang med tonerna från ett instrument. Hösten 2010 blev hon Skånebo på Österlen. Förutom medverkan på Backafestivalen 2012 med föreställningen ”Love Meetings” har hon med Mikael m.fl.gjort föreställningar runt om i Skåne kring temat kärlek.

 


 

 


Mikael.jpgMikael Retsler - gitarr och komposition, är Stockholmaren som flyttade till Umeå där hans musikvärld vidgades från rock och jazz till att även innehålla folkmusik och visa. I Umeå har han skrivit musik förutom till de egna musikaliska konstellationerna även till ett flertal teaterföreställningar. Sedan 2010 bor han på Österlen där har han medverkat på Backafestivalen 2012 med föreställningen ”Love Meetings”, skrivit musik till Sjöbackakören samt medverkat på föreställningar bl.a. på Ribbingsberg utanför Simrishamn kring temat kärlek.

 

 

 

Jernberg.jpg

Eva Jernberg - Fiolär klassisk musiker och Waldorflärare. Som musiker har hon ett helt livs erfarenhet av att leda proffs och amatörer, vuxna och barn i olika musikaliska projekt. En inspiratör i sång och musik. Hon konserterar också själv i olika sammanhang. Som Waldorflärare har hon en stor bank av olika sätt att ta med våra sinnen i allt lärande, från fysik till handarbete.

 

 

 

 

Björn.jpgBjörn Jernberg - kontrabasist som spelat i de flesta svenska orkestrar och operahus. Är för närvarande verksam i Dalasinfoniettan. Under åren vid Norrlandsoperan, Umeåspelade han ett flertal år tillsammans med Mikael Retsler i BlåPaviljongens Danskapell.

 

 

 

 

 

Skogsrået spelar fredagen 10 juli kl. 14.30 i Lilla Tält

Spinning Jennies

SpinningPress.jpg

Skivaktuella kvintetten Spinning Jennies är Sveriges kanske folkligaste bluegrassband. Gruppen har framfört sin amerikanska bergsmusik på svenska på 100-tals scener runt hela Skandinavien, förra sommaren blev det även en kortare tur i Europa. Efter tre fullängdsalbum med egna sånger om kärlekens och arbetets vedermödor, ger sig Spinning Jennies nu på att tolka Cornelis Vreeswijk vilket firades på ett slutsålt Stallet 27 mars i Stockholm.

Vi-finns-på Hemsida  Spotify

David Ritschard: Sång, gitarr
Agnes Odén: Fiol, sång
Amanda Forsman Östberg: Kontrabas, sång
Jonatan Eklund: Dobro, sång
Erik Berggren: Banjo, mandolin

 

Spinning Jennies spelar fredagen 10 juli kl 20.00 på Backascenen

Föreställningen Svanen med 75 öre

grupp_foto_AnnaMolander.jpg

Svanenen musikalisk clownföreställning där allt kan hända.
Den världsberömda cellisten Cellina ska framföra sitt paradstycke
Svanen men mitt under konserten kommer vaktmästaren in för att städa scenen.

Ska konserten kunna genomföras? Ska golvet bli sopat? Kan en sopborste bli ett instrument?

Välkommen till en interaktiv föreställning där musik möter clown och vad som helst kan hända.

Svanen av Ivan och Hanna Monthan
Medverkande på scen: 
Hanna Monthan
Ivan Monthan
Regi
Ivan Monthan
Scenografi & kostym
Ivan Monthan
Musik
Camille Saint-Saëns "svanen" arrangerad för cello och sopborste.

En familjeföreställning från 5 år

 

Svanen ges lördagen 11 juli kl 12.00 i Lilla Tält

Topper-T

281846_10150282324927958_427915_n.jpg

Topper-T är en Malmöbaserad Retro-DJ med förkärlek för New Orleans, 20-tal, varieté och cirkusmusik. Det handlar om hänryckande svängiga rytmer, där det nya möter det gamla och genuina, i skräddarsydda lyxförpackningar. Electroswing, Gypsy Jazz, Folktronica, fantasieggande samplingar och lekfull partymusik från världens alla hörn. Hans dansgolv har ofta haft något av en extatisk karaktär över sig, så även denna afton får vi hoppas.. ; )

Vi-finns-på Soundcloud

Topper-T spelar torsdagen 9 juli kl 23.00 på Backascenen

Ursprunget

Ursprunget_1.jpg

Ursprunget är ett sju medlemmar starkt reggaeband med rötterna i Helsingborg. De har en vision om att förmedla samhällskritiska texter som bidrar till eftertänksamhet och positivitet, och musiken brukar beskrivas som modern reggae med pop- och rockinfluenser. Med en härlig blandning av skånsk tvåstämmig sång, gitarriff och tvärflöjtsslingor utgör Ursprunget en bomb av positiv energi!
Under 2013 och 2014 har de varit ute på två sommarturnéer och släppt EP:n Ett Liv I Trygghet samt tre singlar som har mötts med väldigt god respons. Bland annat vann de musiktävlingen Popkorn 2013 och har sedan dess spelat runt om i Sverige från Näsåker i norr till Malmö i söder.
Live brukar de beskrivas som dansanta och fulla med energi, och Ursprunget ser varje spelning som ett gyllene tillfälle att röja loss!

Vi-finns-på Youtube

 

Marcus J - Sång.
Hanna - Sång & Percussion.
Maria - Tvärflöjt & Melodika.
Chrille - Klaviatur.
Marcus O - Gitarr.
Micke - Trummor.
Andy - Bas.

Ursprunget spelar lördagen 11 juli kl 23.30 på Backascenen

Vide Geiger

vide-3278.jpg

Född på det Skånska kollektivet Moder Jord och uppväxt på det norrländska kollektivet Skogsnäs, fann sig Vide nära vildvuxna människor och natur. Att spela instrument och att uttrycka ens autentiska jag var en naturlig del av dagen, och det lade grunden för vad han är idag; artist, låtskrivarcoach, studiomusiker och gitarrlärare.

Med rötter i en familj av kreatörer (en prisbelönt vådeville, en internationell modedesigner och en Hollywoodproducent) har han hittat sin egen väg med ett autentiskt uttryck. Bakom hans musik finns teman som personlig utveckling, egenkärlek, intuition, ofta med en spirituell krydda.

Musik är ett kreativt uttryck mellan vårt hjärta, kropp, tanke och själ. I varje ögonblick där musik spelas och skapas, finns en inbjudan att dyka djupt in i en inre värld där utsidan är skönt utelämnad och en underbar lekfull energi släpps lös. Detta kärlekstillstånd ger oss möjlighet att utnyttja en flod av inspiration och fantasi som annars ligger i dvala.

“När jag uttrycker mig genom mina låtar så autentiskt som jag möjligen kan så kan jag också utnyttja denna flod av kreativitet, och jag bjuder in dig att uppleva energin, då sångaren, lyssnaren och sången blir ett.”

 

Vide Geiger spelar lördagen 11 juli kl 19.30 i Lilla Tält

Yazan Alqaq

11328807_10153446371487164_767930615_n.jpg

Yazan Alqaq är en syrisk Oud spelare från Damascus som utbildats i Syrien och på Russian Academy of Theatre Arts i Moskva. Han och hans band Neshama spelar folkmusik från många delar av Syrien. I Yazans tolkning av den traditionella syriska musiken möts öst och väst då han blandar arabiska toner på Oud med västerländska influenser på gitarr.

 

Yazan Alqaq spelar lördagen 11 juli kl 17.30 i Lilla Tält